ID #1191

Zoiper App instellen

1) Download en installeer de Zoiper app (gratis) voor Android of iPhone/iPad

2) Configureer de Zoiper app:

Selecteer 'VoipTiger' als Voip provider

- Vul uw SIP account gegevens in:
• User name
= uw SIP account (bijv. 81287)

• Password =
uw SIP-account wachtwoord

3) Meld u aan op de Voiptiger website, ga naar Telefonie instellingen en voeg uw mobiel telefoonnummer toe als een extern nummer:

4) Link uw mobiel telefoonnummer aan uw SIP-account. Kies onder "uitgaand" uw mobiel nummer.

U bent klaar om oproepen te maken (en ontvangen)! Zorg ervoor dat u voldoende krediet heeft op uw account.

Let op: WIFI of 3G/4G is niet altijd betrouwbaar. De kwaliteit voor bellen via WIFI of 3G/4G hangt sterk af van de stabiliteit van uw WIFI- of 3G/4G netwerk of de WIFI van uw smartphone! Internet via een netwerkkabel is veel stabieler. Met CallTiger kan u wel zonder WIFI bellen met gegarandeerde kwaliteit.

Let op*: Wij raden aan om VoIP enkel te gebruiken voor uitgaande oproepen (niet voor inkomende oproepen). Selecteer dus een SIP account dat niet ingesteld is om oproepen te ontvangen.

Let op**: Indien u het batterijverbruik van uw mobiel toestel wil verbeteren, ga dan naar de app: Config - Accounts - YourAccount – Network Settings – Registration expiry time en verhoog de expiry time naar bv. 3600. Opgelet! Verhoog de expiry time niet indien u Zoiper ook wil gebruiken om inkomende oproepen te ontvangen.