ID #1068

Welk materieel heb ik nodig?

U zal een type VoIP toestel nodig hebben. Dit kan zijn:

1. IP-telefoon. Dit is zoals een normale telefoon behalve dat het communiceert via een IP-verbinding. Deze telefoons kan u rechtstreeks aansluiten op uw router of LAN-hub. U kan het gamma IP-telefoons aangeboden door VoipTiger hier bekijken.

2. Softphone. Dit is een toepassing die op uw PC draait en de geluidskaart van uw PC gebruikt voor audio-overdracht.

3. VoIP Gateway. Dit toestel zet analoog verkeer van uw analoge telefoons om in VoIP-verkeer. Ze worden gewoonlijk FXS (Foreign Exchange Station) toestellen genoemd. U kan het gamma VoIP gateways aangeboden door VoipTiger hier bekijken.

4. VoIP Adapter. Dit toestel is gelijkaardig aan een VoIP gateway behalve dat het is ontworpen om een interface aan te gaan met een enkele analoge telefoon. U kan het gamma VoIP adapters aangeboden door VoipTiger hier bekijken.

Naast een VoIP toestel zal u een internetverbinding nodig hebben (bij voorkeur breedband) en een IP router.

U kunt deze vraag niet becommentariƫren