ID #1214

Uw draadloze verbinding optimaliseren.

Indien de draadloze ontvangst te zwak of onstabiel is, zal dit ook een negatief effect hebben op de gesprekskwaliteit. Probeer dan het volgende:
1.    Plaatsing router

a.    Plaats de router niet in de meterkast.
De plaatsing van meterkasten (veelal bij de ingang van de woning) en de hoeveelheid koper die ze bevatten, hebben een negatief effect op de sterkte van het uitgezonden signaal.
b.    Plaats de router niet op de grond.
Probeer de router minstens op heuphoogte te plaatsen.
c.    Sluit ramen en deuren.
Ramen en deuren houden draadloze signalen gedeeltelijk tegen. Om de interferentie van de draadloze netwerken van buren e.d. tegen te gaan, houdt u daarom ramen en deuren best gesloten.

2.    Plaatsing laptop/smartphone/…
Black spots zijn plaatsen in huis waar de draadloze ontvangst om verschillende redenen slecht kan zijn. Leer deze plekken kennen zodat u ze kan vermijden en de ontvangst neemt opnieuw beduidend toe.
3.    Kanaal router
Een router kan op verschillende kanalen uitzenden. Indien meerdere routers op hetzelfde kanaal uitzenden, zal dit een negatieve impact hebben op de sterkte van het signaal. Het aanpassen van het kanaal op uw router kan daarom uw ontvangst verbeteren.
4.    Repeater
Een repeater helpt het signaal te versterken en zodoende ook nog ontvangst te verzekeren op plaatsen die verder van de router verwijderd zijn. U kan een repeater aanschaffen bij elke elektronicazaak.