ID #1213

Problemen met de gesprekskwaliteit?

Meestal is het probleem de stabiliteit van het WIFI signaal tussen uw Smartphone en de internet router. Optimaliseer daarom uw draadloze verbinding.

Indien u uw WIF verbinding heeft geoptimaliseerd en nog steeds problemen ondervindt, probeer dan het volgende:

1.    Zorg ervoor dat u voldoende bandbreedte beschikbaar heeft, zowel wat down- als upload betreft. Buitensporig downloaden of uploaden kan een negatief effect hebben op de gesprekskwaliteit. Een goede test is daarom alle programma’s of toestellen die mogelijk zouden kunnen down- of uploaden uit te schakelen (niet enkel minimaliseren) en nogmaals proberen te bellen. Indien de gesprekskwaliteit nu wel voldoet, heeft u de oorzaak gevonden.
2.    Indien de gesprekskwaliteit met de VoipTiger applicatie voor Android/iPad/iPhone niet voldoet, probeert u dan het volgende:

a.    Test u dezelfde account op een andere Android telefoon of op een andere iPad/iPhone.
b.    Voor Android, download CSIPSMPLE APK van de Android Market, configureer uw SIP account in die applicatie en probeer vervolgens met CSIPSMPLE APK te bellen.

3.    Installeer de gratis softphone X-Lite op uw PC en verbind de PC met het internet via een ethernetkabel. Configureer uw SIP account in X-Lite en probeer vervolgens met X-Lite te bellen. Een bekabelde verbinding is steeds stabieler dan een draadloze verbinding.
4.    De codec staat standaard ingesteld op ILBC, u kan deze aanpassen naar een codec die een hogere bandbreedte en minder compressie gebruikt.